19/2/11

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Κατάσταση του Κόσμου 2010» στο Ηράκλειο

Παρουσίαση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2010 – Ο Πολιτισμός μας σε Μετάβαση: Από τον Καταναλωτισμό στην Αειφορία». Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Ηράκλειο, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, 7.30 μ.μ.


Η Οργάνωση Γη και η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2010 – Ο Πολιτισμός μας σε Μετάβαση: Από τον Καταναλωτισμό στην Αειφορία», την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Worldwatch, στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Πλατεία Κουμουνδούρου, Ηράκλειο, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, στις 7.30 μ.μ.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι Σπύρος Δανέλλης - ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Προμπονάς - επιμελητής ελληνικής έκδοσης, πρόεδρος Δ.Σ. ΟΠΗ. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αριστείδης Παπαδάκης, μέλος τη Γραμματείας του Παγκρήτιου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ»

Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, με την εφετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν στη διεθνή δημόσια συζήτηση τα μεγάλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα του πλανήτη μας, υποστηρίζοντας ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Διότι, παρά τις αρνητικές εξελίξεις σε μια σειρά κρίσιμων δεικτών που αφορούν στην υγεία των φυσικών πόρων, τα δεδομένα του επιπέδου διαβίωσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα ζητήματα της παγκόσμιας ασφάλειας, το Ινστιτούτο Worldwatch επιμένει ότι υπάρχουν λύσεις. Με την Κατάσταση του Κόσμου 2010, το παγκοσμίως καταξιωμένο ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις σε μεγάλη και μικρή κλίμακα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η υπόθεση της αντιστροφής της πορείας στην οποία βαδίζει σήμερα ο κόσμος βρίσκεται κυρίως στα χέρια των ενεργών πολιτών, οι οποίοι κατανοούν ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα της ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα δεν είναι άλλο από την αλλαγή του κυρίαρχου μοντέλου του καταναλωτικού πολιτισμού που ακολουθεί μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

Στην Κατάσταση του Κόσμου 2010, πάνω από 50 αναγνωρισμένοι ερευνητές και ακτιβιστές περιγράφουν πώς μπορούμε να ανακατευθύνουμε τους κυρίαρχους παγκόσμιους θεσμούς – την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις, τα παραδοσιακά συστήματα και τα κοινωνικά κινήματα – προς πολιτισμικά πρότυπα επικεντρωμένα στη βιωσιμότητα. Μια τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη έκδοση, με πλούσια στοιχεία, κατατοπιστικούς πίνακες, αποκαλυπτικά διαγράμματα, ειδικά θεματικά πλαίσια και σαφείς απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις για την κατάσταση του πλανήτη μας.

Οργάνωση Γη (www.organizationearth.org)
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου