25/8/13

Toxic Crisis, το ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ Toxic Crisis του Ομήρου Ευαγγελινού. Εν μέσω κρίσης και το περιβάλλον είναι από τα πρώτα που πλήττονται μαζί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της δομής της. Ενώ η κατάσταση είναι επείγουσα και χρήζει άμεσης αντίδρασης απ’ όλες τις πλευρές, όλα αυτά όχι μόνο μένουν στην αφάνεια λόγω της υπερ-προβολής της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, αλλά διαιωνίζονται και προωθούνται οι τακτικές που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση, πολλές φορές μάλιστα υπό το πρόσχημα μιας –πανάκριβης– πράσινης ανάπτυξης, δυσχεραίνοντας χωρίς λόγο την έξοδο από την κρίση. Όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν πάρει διαστάσεις τέτοιες, ώστε σε θεμελιώδεις κοινωνικές παροχές, όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων, κρύβονται κίνδυνοι για τεράστια και μόνιμη υγειονομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της χώρας.



Toxic Crisis by Omiros Evangelinos (2012) από Aioleus

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Όμηρος Ευαγγελινός. Φωτογραφία: Γιάννης Αγγελετάκης. Μοντάζ: Ανδρέας Αθανασίου. Μουσική: Σέργιος Χρυσοβιτσάνος. Διάρκεια: 54'. Έτος Παραγωγής: 2012.