19/10/14

Αναγεννητική Γεωργία: Ομιλία του Ντάρεν Ντόχερτυ, Ηράκλειο Πέμπτη 23 Οκτ. ώρα 19:00

Ο Αυστραλός σχεδιαστής τοπίου, αγρότης και δάσκαλος Ντάρεν Ντόχερτυ σε ανοιχτή ομιλία με θέμα την Αναγεννητική Γεωργία στην αίθουσα της ΕΑΣΗ στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ. Την εκδήλωση διοργανώνει η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου.


Ο Ντάρεν Τζ. Ντόχερτυ είναι αγρότης πέμπτης γενιάς από την Αυστραλία. Σχεδιαστής, συγγραφέας και εκπαιδευτής, έχει 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη αγροτικών επιχειρήσεων και φυσικών οικοσυστημάτων σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου και έχει διδάξει πάνω από 190 σεμινάρια και εργαστήρια Αναγεννητικής Γεωργίας και Ζωής, σε περισσότερα από 12.000 άτομα από το 2001, σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία. Έχει επίσης ολοκληρώσει σχεδόν 2000 σχέδια ανάπτυξης γης από το 1993 σε 47 χώρες και είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος στα κινήματα της Αναγεννητικής Γεωργίας και της Permaculture.
Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλοί από τους αποφοίτους των σεμιναρίων του Ντάρεν βρίσκονται στην αιχμή του κινήματος για την αναγεννητική γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα. Ο Ντάρεν Τζ. Ντόχερτυ είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας Regrarians, η οποία περιγράφει μια στρατηγική και ορθολογική διαδικασία για την ανάπτυξη αναγεννητικών γεωργικών συστημάτων.

Ο Ντόχερτυ βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο του τριήμερου Εργαστήριου Αναγεννητικής Γεωργίας που θα γίνει στον Απηγανιά Ιεράπετρας, 24-26 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση των «Φίλων του Βοτανικού Πάρκου Απηγανιά» και του Permaculture in Greece.

Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου