18/3/15

Το Φεστιβάλ των Κοινών στο Ηράκλειο Κρήτης 17-18 Απριλίου και στην Αθήνα στις 15-17 Μαΐου 2015

Ανοιχτό κάλεσμα: “Ανάπτυξη δομών συνεργασίας για τα κοινά”

Το Φεστιβάλ των Κοινών θα έχει και φέτος παρουσία στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17-18 Απριλίου, ως προ-φεστιβαλική εκδήλωση του κυρίως φεστιβάλ που για πρώτη χρονιά θα ταξιδέψει εκτός του νησιού για να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15-17 Μαΐου.

Οι διοργανωτές θα υποδεχτούν ανθρώπους από δυο έργα με διεθνή εμπειρία, που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σχετικά με το θέμα της δικτύωσης και της ανάπτυξης κοινών δομών συνεργασίας.
Η πρώτη ομάδα καλεσμένων προέρχεται από το FLOK society project, ένα ερευνητικό-ακτιβιστικό έργο που ανέπτυξε μια σειρά προτάσεων δημόσιας πολιτικής για τον μετασχηματισμό της χώρας του Εκουαδόρ σε μια κοινωνική οικονομία βασισμένη στις αρχές των Κοινών, της ομότιμης συνεργασίας και παραγωγής και της ελεύθερης πρόσβασης στην γνώση.

Η δεύτερη ομάδα είναι από την Ισπανία και εκπροσωπεί την CIC (Cooperativa Integral Catalana), μια συνομοσπονδία συνεργατικών και αυτο-διαχειριζομενων εγχειρημάτων και συλλογικοτήτων με σαφή προσανατολισμό προς την ανάπτυξη συλλογικών και κοινοτικά διαχειριζομενων υποδομών  στην περιοχή της Καταλονίας.

Στην εκδήλωση για πρώτη φορά θα οργανωθούν θεματικά τραπέζια με κυριο αντικειμενο συζητησης την διαδικτυωση προσανατολισμένων προς τα κοινά εγχειρηματων μέσω της δημιουργίας κοινών υποδομών.

Για την καλύτερη λειτουργία των θεματικών τραπεζιών θα ακολουθηθεί διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά στο http://commonsfest.info/2015/anichto-kalesma-anaptixi-domon-sinergasias-gia-ta-kina/