3/5/16

TTIP leaks: Δείτε τα απόρρητα έγγραφα!

Η Greenpeace Ολλανδίας έδωσε στην κυκλοφορία ένα μέγάλο μέρος από τα απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ. Όπως δηλώνει η οργάνωση, προχώρησε σε αυτή την πράξη για να παρέχει την αναγκαία διαφάνεια και να προκαλέσει μια τεκμηριωμένη συζήτηση σχετικά με τη Συνθήκη. Η συνθήκη αυτή απειλεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τις ζωές περισσότερων από 800 εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Είτε ενδιαφέρεστε για τα περιβαλλοντικά θέματα, τα δικαιώματα των ζώων, τα εργασιακά δικαιώματα ή την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να ανησυχείτε για το τι περιλαμβάνεται σε αυτά τα έγγραφα που διέρρευσαν. Επιβεβαιώνουν τις έντονες αντιρρήσεις της κοινωνίας των πολιτών και των εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο: Η ΤΤΙΡ είναι μια τεράστιας κλίμακας μεταβίβαση της εξουσίας από τους ανθρώπους στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Από την παρακάτω παραπομπή της Greenpeace Ολλανδίας μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα έγγραφα, ως σύνολο ή ανά κεφάλαιο και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών και γενικά για την ΤΤΙΡ:
 
https://ttip-leaks.org