20/1/14

Με επιτυχία τα σεμινάρια για την πολιτική ανυπακοή

Τα σεμινάρια πολιτικής ανυπακοής με τον Xavier Renou όπως και η βιβλιοπαρουσίαση πήγαν πάρα πολύ καλά, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός. Τη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι.

Ο Ρενού ήταν εξαιρετικός και τις τρεις μέρες που τον είχαμε. Οι συμμετέχοντες πήραν ρόλους και σχεδίασαν δύο καμπάνιες δράσης στο πλαίσιο της μη βίαιης πολιτικής ανυπακοής με πολλές λεπτομέρειες και πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να τις πραγματοποιήσουν. Η μια αφορά την κινητοποίηση κατά της ρίψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και η άλλη τη διεκδίκηση δωρεάν περίθαλψης και θεραπείας για τους ανασφάλιστους ασθενείς στη χώρα μας.

Όλοι οι συμμετέχοντες -που ανήκαμε σε διάφορες συλλογικότητες- ήρθαμε κοντά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεννόηση και τη δικτύωση γι αυτά και για άλλα θέματα. Γι αυτό υποσχέθηκε η ΟΠΗ να αναλάβει την πρωτοβουλία να τους καλέσει ξανά σε συνάντηση μέσα στη βδομάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Λευτέρη, Χάρη και Νίκο για τη βοήθεια στο κλείσιμο και στήσιμο του Πολύκεντρου Νεολαίας και της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και στους: Ταξιάρχη, Παναγιώτη, Βίκη, Άρη, Ελένη και άλλους για τη βοήθεια στη μετάφραση. Και φυσικά ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες. Εις το επανιδείν.