15/5/15

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ηχορύπανση στο Ηράκλειο

Θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, ξεκίνησε η εμφανής οριοθέτηση με άσπρη γραμμή των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πεζοδρόμια και το δρόμο. Ελπίζουμε πως θα υπάρξει σαφής βελτίωση της κατάστασης, αλλά αυτό προϋποθέτει τόσο ελέγχους από τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ θα ήταν χρήσιμο οι ίδιοι οι πολίτες να αποφεύγουν τα καταστήματα που κάνουν υπέρβαση του χώρου τους και να ενημερώνουν τις παραπάνω υπηρεσίες.
Η ομάδα μας θα βοηθήσει σ' αυτό. Ο δημόσιος χώρος πρέπει πάνω απ όλα να είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες και να σταματήσει η απεριόριστη κερδοσκοπική του εκμετάλλευση, (εφ’ όσον μάλιστα, τα οφειλόμενα τέλη δεν έχουν εισπραχθεί επί χρόνια από τις περισσότερες επιχειρήσεις πράγμα αντιφατικό διότι προϋποθέτει την κερδοφορία του χώρου που καταλαμβάνει η κάθε επιχείρηση!).

Ελπίζουμε, πως θα υπάρξει η ίδια πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής και στο θέμα της ηχορύπανσης που προέρχεται από τα παραπάνω καταστήματα, καθώς, παρακολουθώντας από κοντά την κατάσταση διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει ανάλογη πρόοδος στο θέμα αυτό. Αυτές τις μέρες κάνουμε έναν κύκλο επαφών με την αστυνομία, την εισαγγελία, το υγειονομικό, την αρχαιολογία, τον δήμο για να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία και να συγκεκριμενοποιήσουμε περισσότερο τις ιδέες μας.

Σε επόμενη δημοσίευση θα αναφερθούμε αναλυτικά στο τι βλέπουμε να συμβαίνει και που είναι τα κενά της πρακτικής που ακολουθείται.

Επίσης καλούμε πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις και όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας που ενδιαφέρονται για θέματα ποιότητας ζωής σε επικοινωνία και συνεργασία σχετική με το πρόβλημα της ηχορύπανσης.

Ηράκλειο 11-5-2015
Πολίτες Κατά της Ηχορύπανσης

Για επικοινωνία: E-mail: pistheteros@gmail.com
Facebook: Πολίτες κατά της ηχορύπανσης
Blog: http://ihoripansi.blogspot.gr (Ηχορύπανση Στοπ)