8/7/13

«Εν οίκω» 2013. Η ΟΠΗ ήταν εκεί!

Η ΟΠΗ, όπως κάθε χρόνο, πήρε μέρος στην τριήμερη γιορτή του «εν οίκω». Τα μέλης της ήταν εκεί με ενημερωτικό υλικό και μίλησαν με εκατοντάδες επισκέπτες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου μας και όχι μόνο. Όλες τις μέρες η ΟΠΗ θα συγκέντρωνε υπογραφές για την καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Επίσης διοργάνωσε εκδήλωση για το ίδιο θέμα με την προβολή της ταινίας  WATER MAKES MONEY και συζήτηση την Κυριακή στις 7 το βράδυ.

Για το «εν οίκω»

Η συνάντηση «εν οίκω» είναι μία ετήσια γιορτή που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση σε θέματα οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης, οικοτεχνίας, τοπικής οικονομίας και αυτοδιαχείρισης της καθημερινής ζωής. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα έρθουμε σε άμεση επαφή με ανθρώπους που με δημιουργικό τρόπο θα μοιραστούν την πολύτιμη γνώση  τους μέσα από εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και προβολές.

Το «εν οίκω» δε ζητά πιστοποιήσεις. Βασίζεται στις σχέσεις εμπιστοσύνης και στη δέσμευση του κάθε συμμετέχοντος στις αρχές που προβάλλει η συνάντηση. Είναι ο λόγος, η εντιμότητα, η στάση του καθενός απέναντι στους συνοδοιπόρους του.

Η γενική συνέλευση του «εν οίκω» αποτελείται από άτομα που ζουν εφαρμόζοντας έμπρακτα την οικολογική γεωργία, τη μεταποίηση και την οικοτεχνία. Σκοπός του είναι να προάγει αυτή τη στάση ζωής εκ των έσω... Οι αποφάσεις δεν παίρνονται με ψηφοφορίες αλλά μέσω γενικών συνελεύσεων και όλες οι εργασίες γίνονται εθελοντικά.

Δείτε περισσότερα στο www.en-oiko.blogspot.com