20/5/14

Ανοιξιάτικη εξόρμηση στις ανατολικές εκβολές Αποσελέμη

Στις 21 Μαϊου 2014, στις 5.30 μ.μ. στις εκβολές του Αποσελέμη μαθαίνουμε πράγματα μαγικά για του υγρότοπους!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουβών σε συνεργασία με το Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγροτόπων Κρήτης, του WWF Ελλάς και την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, οργανώνουν εξόρμηση - ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους στον Υγρότοπο Αποσελέμη. Μαζί θα εξερευνήσουμε και θα μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγρότοπων. Μυστικά που αφήνουν έκπληκτους όσους επιχειρούν να τα ανακαλύψουν.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μελετήσουμε τα υπέροχα πλάσματα που φιλοξενούνται στους υγρότοπους και πως αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα που ευεργετεί τη φύση και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια θα συναντηθούμε στην ανατολική όχθη των εκβολών (Ταβέρνα «Κασαπάκης»), όπου θα τσιμπολογήσουμε ότι έχει φέρει καθένας στο καλαθάκι του. Κι εμείς σαν σύλλογος κάτι θα προσφέρουμε – κάτι θα ψήνουμε, για να τιμήσουμε ταυτόχρονα την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας (22/5). Ο Νίκος Μυλωνάκης με την παρέα του θα μας κρατήσουν συντροφιά με την όμορφη μουσική τους από τις 7 μ.μ μέχρι τις 10 μ.μ.

Σας περιμένουμε λοιπόν ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης στις 5.30 μ.μ στην ανατολική όχθη των εκβολών Αποσελέμη, για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να γνωρίσουμε τον κόσμο των υγρότοπων, την ιστορία τους, πως μπορούμε να τους προστατέψουμε και να βεγγερίσουμε!